Meer dan 113 jaar bouwen

Folder Duurzaam wonen Juniusstraat e.o.

Project:
Verduurzamen 105 Woningen Juniusstraat, Vredehofstraat en Hogerbeetsstraat in Hoorn
Type werk:
Verduurzamen
Opdrachtgever:
Intermaris
Locatie:
Hoorn, Juniusstraat e.o.
Omschrijving:

Het uitvoeren van renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden (Groot onderhoud) bij 105 woningen aan de Juniusstraat, Vredehofstraat en Hogerbeetsstraat in Hoorn. Hier worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

1. Isolatie: Het dak, de spouwmuur en de gevel worden geisoleerd om de energie-efficiëntie van de woningen te verbeteren.
2. Dak: De dakbedekking en dakranden worden vervangen en er wordt een doorvoer gemaakt voor zonnepanelen, voor het opwekken van duurzame energie.
3. Tochtafdichting: Alle ramen en deuren worden gecontroleerd op tocht en waar nodig hersteld om energieverlies te minimaliseren.
4. Elektrische voorzieningen: Er wordt een Perilex aansluiting geïnstalleerd voor elektrisch koken, samen met een extra groep in de meterkast om de verhoogde belasting aan te kunnen.
5. Mechanische ventilatie: Er wordt mechanische ventilatie aangebracht om een gezond binnenklimaat te waarborgen.
6. Interieurvernieuwing: Bij sommige woningen worden ook de keuken, badkamer en/of toilet volledig vervangen, samen met het vervangen van zachtboardplafonds en asbest rioolbuizen.
7. Ruitvervanging: Enkel glas wordt vervangen door HR++ glas met ventilatieroosters, wat de isolatiewaarde van de ramen zal verbeteren.